Pocinčavanje


Izdvojeno iz galerije

DSC_0109 DSC_0055 DSC_0015 DSC_0386.jpg

Certifikat ISO 9001

Italikacink Certifikat ISO 9001

Legura željeza i cinka

Pocinčavanje: Legura željeza i cinka

legura-zeljezo-cinkTijekom vrućeg pocinčavanja metalnog predmeta, budući da se radi o metalurškom procesu, površinski se sastav mijenja i dolazi do stvaranja međukristalne legure između željeza (čelika) i cinka (površinskog sloja).

Debljina ovisi o vrsti materijala, vremenu uranjanja i temperaturi kupke cinka.
legura-zeljezo-cink-fe-zn
Upravo u ovoj zoni od nekoliko mikrometara (tisućinke milimetra) debljine leži tajna otpornosti vrućeg pocinčavanja: legura je istinski spoj zaštitnog sloja od čistog cinka i donjeg željeznog sloja koji treba zaštititi.

 

Na površini predmeta, u dodiru sa vanjskim utjecajima, tvori se zaštitni film od oksida, soli i hidrata cinka, koji se sidre na donji sloj, izolirajući tako čelik od korozivnih tvari.

Ako se film oksida ošteti (npr. zbog guljenja ili grebanja), ponovno se stvaraju gore navedeni kemijski spojevi koji jamče zaštitu. Ako se čak i manjim dijelom odstrani sloj cinka (npr. zbog ogrebotina ili manjih mehaničkih obrada), okolni i cink povezan u leguru elektrokemijski štite čelik: cink ima standardni potencijal pretvaranja niži od željeza, tako da oksidira prije i štiti do istrošenosti čelik našeg proizvoda.

 

Tko smo i što radimo?

ITALIKACINK novi je pogon za vruće pocinčavanje, smješten u LIČKOM OSIKU – GOSPIĆU; rasprostire se na površini od preko 44.000 m², od čega 3.200 m² natkrivenog prostora.

Italikacink raspolaže kadom za cinčanje veličine 9,20 x 1,60 x 3,00 m

ITALIKACINK novi je industrijski projekt, sa tehnologijom tvrtke ZINCOIMPIANTI, odjel grupacije BISOL Spa iz Pieve di Soligo (Treviso) – Italija, koja gradi tehnološki napredne pogone za vruće pocinčavanje, po sistemu ključ u ruke.

Više... Kontakt...

Grupa Bisol

Vruće poncinčavanje.
Najbolja rješenja dolaze iz velike Grupe.