Izgled površine

Kako cinčati: Izgled površine

savjeti-pocincavatelja-zn-1

Jedan od osnovnih preduvjeta idealnog pocinčavanja je čistoća površine materijala koji se pocinčava.                      

Materijal mora biti bez mrlja boje, ulja, masti ili troske od zavarivanja. Takve tvari, koje mogu utjecati na ishod pocinčavanja, ne uklanjaju se čak ni nagrizanjem u kiselini. Zato je potrebno:

  • odstraniti i najmanji trag boje
  • lakirane dijelove očistiti paljenjem
  • sa površina materijala koji će se međusobno zavarivati ili točkasto zavarivati, prethodno odstraniti ulja i masti. Prisustvo masti tijekom pocinčavanja razvija plinove i time spriječava prijanjanje cinka, što može dovesti do deformacija ili eksplozije spojenih dijelova.

Također se, pjeskarenjem ili obradom dlijetom, preporuča odstraniti ostatke zavarivanja, jer su otporni na kiselinu te onemogućuju besprijekorno i homogeno pocinčavanje.

savjeti-pocincavatelja-zn-2

Za zaštitu navoja, otvora ili spojeva sa navojem na Vašim proizvodima, rješenje je jednostavno: dijelove omotajte platnenom izolirajućom trakom (2-3 čvrsto namotana sloja). Kada je pocinčavanje završeno, traka se jednostavno može odstraniti metalnom četkom. Nikako ne koristiti plastičnu izolirajuću traku! Nakon spomenutog omatanja platnenom izolirajućom trakom, naknadno zagrijavanje radi čišćenja navoja nije potrebno;  za ženske navoje malog promjera možete koristiti staklarski kit ili drvene čepove.

Tko smo i što radimo?

ITALIKACINK novi je pogon za vruće pocinčavanje, smješten u LIČKOM OSIKU – GOSPIĆU; rasprostire se na površini od preko 44.000 m², od čega 3.200 m² natkrivenog prostora.

Italikacink raspolaže kadom za cinčanje veličine 9,20 x 1,60 x 3,00 m

ITALIKACINK novi je industrijski projekt, sa tehnologijom tvrtke ZINCOIMPIANTI, odjel grupacije BISOL Spa iz Pieve di Soligo (Treviso) – Italija, koja gradi tehnološki napredne pogone za vruće pocinčavanje, po sistemu ključ u ruke.

Više... Kontakt...

Grupa Bisol

Vruće poncinčavanje.
Najbolja rješenja dolaze iz velike Grupe.