Rukovanje & Skladištenje

Kako cinčati: Rukovanje & Skladištenje

Kako bi se olakšalo i ubrzalo rukovanje predmetima u cinčaoni, robu je potrebno isporučiti poštujući slijedeće napomene:

  • savjeti-pocincavatelja-zn-19Napraviti otvor na svim dijelovima (od barem 4 mm), čak i na malim komadima. Otvori su nužni za ovješavanje predmeta na željeznu žicu tijekom uranjanja u kupku cinka.
  • Za pocinčavanje velikih komada (npr. kotlovi, spremnici) važno je na predmetu  zavariti nekoliko prstenova za dizanje. Osim što će olakšati pocinčavanje, pomoći će kod utovara, istovara i transporta.

Preporuča se materijale u cinčaonu isporučiti vezane ili pakirane po tipu proizvoda. Ne isporučivati rasute ili nepakirane materijale, već ih složiti u spremnike ili na povratne palete, koje se prethodno moraju izvagati. Radi brzog istovara pomoću standardnog viljuškara, neophodno je između platforme kamiona i materijala postaviti gredice minimalnog presjeka od 120×120 mm. Težina svakog omota ne smije prijeći 4000 kg (4 tone).

savjeti-pocincavatelja-zn-20Kako bi se izbjeglo da se sitni materijali koji pripadaju istom tipu proizvoda (npr. zatvarači vratiju, brave, šarke) izgube ili zamijene sličnima, poželjno ih je međusobno zavezati čvrstom metalnom žicom.

Pocinčanim se materijalima mora rukovati platnenom užadi ili pamučnim konopima za ovješavanje, kako ne bi došlo do oštećenja prevlake; izbjegavati čeličnu užad i lance.

savjeti-pocincavatelja-zn-21Skladištenje

Kako bi se izbjegla abnormalna oksidacija ili stvaranje tzv. bijele hrđe, materijal se mora skladištiti u suhim idobro prozračenim prostorima. Također treba izbjegavati međusoban dodir predmeta. Predmete se preporuča razdvojiti čistim, nesmolastim komadima drveta.

savjeti-pocincavatelja-zn-22Pažnja: materijal ne smije doći u dodir sa željeznom prašinom, ostacima brušenja, iverjem i sličnim tvarima koje bi, svojim taloženjem na pocinčanoj površini, mogli prouzročiti nastanak hrđe i narušiti estetski izgled predmeta.

Tko smo i što radimo?

ITALIKACINK novi je pogon za vruće pocinčavanje, smješten u LIČKOM OSIKU – GOSPIĆU; rasprostire se na površini od preko 44.000 m², od čega 3.200 m² natkrivenog prostora.

Italikacink raspolaže kadom za cinčanje veličine 9,20 x 1,60 x 3,00 m

ITALIKACINK novi je industrijski projekt, sa tehnologijom tvrtke ZINCOIMPIANTI, odjel grupacije BISOL Spa iz Pieve di Soligo (Treviso) – Italija, koja gradi tehnološki napredne pogone za vruće pocinčavanje, po sistemu ključ u ruke.

Više... Kontakt...

Grupa Bisol

Vruće poncinčavanje.
Najbolja rješenja dolaze iz velike Grupe.