Otvori – Cijevi

Kako cinčati: Otvori oduška i ispusta

savjeti-pocincavatelja-zn-11U svrhu jačanja strukture, metalne površine ( ploče ) se često ravno spajaju. Kako prodor kiseline tijekom nagrizanja, odnosno prisustvo masti ne bi doveli do formiranja džepova plina između spojenih površina, neophodno je na spomenutim ojačanjima predvidjeti odgovarajuće otvore prema van (npr. otvori, rezani rubovi, nepovezana zavarivanja).savjeti-pocincavatelja-zn-12

Na taj će se način izbjeći deformacije zbog napuhavanja uslijed tlaka koji se može stvoriti između dvije zatvorene površine.

savjeti-pocincavatelja-zn-13Pažnja :u slučaju potrebe spajanja metalnih površina ( ploča ), preporučamo obratiti se prethodno pocinčavatelju radi uvida u nacrt konstrukcije namjenjene pocinčavanju.

Radi pravilnog protoka kiseline i cinka unutar cijevi tijekom nagrizanja i pocinčavanja, potrebno je provjeriti:

  • da uvijek postoji odvodni/odzračni kanal prema vansavjeti-pocincavatelja-zn-14
  • da svaki međuelement (pozicioniran u sredini) ima direktno vezu prema van (oduškom, ispustom) ili da je takav element vezan na drugu cijev na kojoj postoje otvori
  • da unutar cijevi nisu prisutni ostaci obrade (krpe, kalupi, komadi drveta, strugotina, itd.)

Primjeri: kod ovih proizvoda kiselina i cink mogu slobodno strujati, što znači da će unutrašnja površina biti savršeno pocinčana:

A = spojni kutsavjeti-pocincavatelja-zn-15

B = otvor za “T” spoj.

Promjer otvora mora biti ½ promjera cijevi.

 

Pažnja: izostanak i samo jednog otvora može uzrokovati značajnu materijalnu štetu i ugroziti sigurnost djelatnika na pocinčavanju. Osim toga, nedostatak i samo jednog otvora može uzrokovati zaostajanje i nakupljanje cinka u unutrašnjosti predmeta, uz posljedično povećanje troškova.

Položaj otvora na jednom okviru sa cijevima

Nepravilno

savjeti-pocincavatelja-zn-16-ne

Pravilno

savjeti-pocincavatelja-zn-16-da

 

savjeti-pocincavatelja-zn-17

Svi se materijali uranjaju vetikalno, sa nagibom od33 ÷ 45°. Na taj način u donji dio ulazi cink (i kiselina), a iz gornjeg dijela izlazi zrak.savjeti-pocincavatelja-zn-18

Radi dobivanja homogenog i pravilnog pocinčavanja cjevastih konstrukcija, važno je izraditi spojne otvore prema van, kako je prikazano na slikama.

Tko smo i što radimo?

ITALIKACINK novi je pogon za vruće pocinčavanje, smješten u LIČKOM OSIKU – GOSPIĆU; rasprostire se na površini od preko 44.000 m², od čega 3.200 m² natkrivenog prostora.

Italikacink raspolaže kadom za cinčanje veličine 9,20 x 1,60 x 3,00 m

ITALIKACINK novi je industrijski projekt, sa tehnologijom tvrtke ZINCOIMPIANTI, odjel grupacije BISOL Spa iz Pieve di Soligo (Treviso) – Italija, koja gradi tehnološki napredne pogone za vruće pocinčavanje, po sistemu ključ u ruke.

Više... Kontakt...

Grupa Bisol

Vruće poncinčavanje.
Najbolja rješenja dolaze iz velike Grupe.