Izdvojeno iz galerije

DSC_0109 DSC_0055 DSC_0015 DSC_0386.jpg

Certifikat ISO 9001

Italikacink Certifikat ISO 9001

Tvrtka

Tvrtka

ITALIKACINK d.o.o. novi je pogon za vruće pocinčavanje, smješten u Širokoj Kuli (Gospiću). Rasprostire se na površini od preko 44.000 m², od čega 3.200 m² natkrivenog prostora.

Raspolažemo kadom za cinčanje veličine 9,20 x 1,60 x 3,00 m.

Novi smo industrijski projekt, sa tehnologijom tvrtke Zincoimpianti, odjel grupacije BISOL Spa iz Pieve di Soligo (Treviso) – Italija, koja gradi tehnološki napredne pogone za vruće pocinčavanje, po sistemu ključ u ruke.

Grupacija BISOL ima preko 50 godina iskustva na području vrućeg pocinčavanja. Na čelu se nalazi moderna uprava, koja vodi brigu o okolišu, sigurnosti i važećim propisima te je stalno opredjeljena KUPCU pružiti pomnu i stručnu uslugu.

Organizacija

Visoka specijalizacija postupka te različite popratne, području svojstvene djelatnosti: PREDBILJEŽBE, ULAZ I IZLAZ ROBE, DODATNE MEHANIČKE OBRADE, PAKIRANJE, ISPITIVANJA, tvrtki Italikacink daju mogućnost da svojim kupcima pruži stručnu, točnu i učinkovitu uslugu, gdje kvaliteta predstavlja osnovu cjelokupnog organizacijskog sustava.

Analize i kontrole

Savjeti i potpuna tehnička podrška kupcu su zajamčeni u fazi projektiranja, radi poboljšanja proizvoda, a sa ciljem postizanja najboljeg završnog rezultata.

Tijekom obrade proizvod je pod stalnim nadzorom i kontrolom.

Tehnička se podrška nastavlja nakon pocinčavanja, provjerom sukladnosti proizvoda sa međunardonim standardima te izdavanjem certifikata, u skladu sa naznakama kupca.

Kod vrućeg se pocinčavanja poglavito prate slijedeći propisani standardi:

  • HRN EN ISO 1461;
  • ASTM A 123;
  • OSTALI STANDARDI NA UPIT KUPCA

Pocinčavanje kao zaštita od korozije

Oksidacija koja se u prisustvu zraka i vlage stvara na površini predmeta, napada čelik, sve više ga dubinski nagriza te nepovratno oštećuje strukturu. Cink je jedini prirodni element koji može osigurati pouzdanu anodnu zaštitu.

Obrada

Vruće se pocinčavanje postiže uranjanjem u kupku rastopljenog cinka na temperaturi od približno 450°C. Prevlaka se stvara uslijed reakcije između čelika i cinka, koja dovodi do stvaranja više slojeva slitina, a čiju završnu površinu tvori tanka, nepropusna zaštita od najčišćeg cinka, koja osigurava dugotrajnu zaštitnu prevlaku.

Vruće pocinčavanje jedinstvena je termokemijska obrada, jer stvara prevlaku koja je kemijski povezana za čelikom. Nikakva druga obrada ne posjeduje slične karakteristike. Vruće pocinčavanje pruža najbolju dugotrajnu zaštitu proizvoda od čelika. Pored toga, pocinčani je čelik daleko najotporniji na oštećenja prilikom utovara, skladištenja, prijevoza i montaže, a što je od izuzetne važnosti kada je proizvod namijenjen izvozu.

Pocinčavanje osigurava dugovječnu zaštitu proizvoda

Pocinčani čelik ne zahtijeva održavanje, jamči najvišu strukturnu funkcionalnost te dugovječno održava vanjski izgled proizvoda koji je podvrgnut obradi.

Osim što proizvode štiti od hrđe, pocinčavanje čini čelik otpornijim za duže vremensko razdoblje.

Zahvaljujući zajedničkoj suradnji sa tvrtkom b&b Spa iz Montereale Valcellina (Italija), Italikacink može pocinčavati bilo kakav proizvod od čelika, od najmanjeg predmeta široke upotrebe, kao što su ograde i vrata, do najvećih i najsloženijih struktura, koje se koriste u građevinarstvu, teškoj industriji i poljoprivredi.

Ekološka održivost

Odlična zaštita od korozije koja se dobiva vrućim pocinčavanjem neizmjerno produžava i poboljšava vijek trajanja proizvoda od čelika: prema tome odgovornan je to izbor za čuvanje prirodnih raspoloživih izvora. Čelik se više puta može reciklirati i upotrijebiti, što značajno smanjuje upotrebu novih materijala.

Tko smo i što radimo?

ITALIKACINK novi je pogon za vruće pocinčavanje, smješten u LIČKOM OSIKU – GOSPIĆU; rasprostire se na površini od preko 44.000 m², od čega 3.200 m² natkrivenog prostora.

Italikacink raspolaže kadom za cinčanje veličine 9,20 x 1,60 x 3,00 m

ITALIKACINK novi je industrijski projekt, sa tehnologijom tvrtke ZINCOIMPIANTI, odjel grupacije BISOL Spa iz Pieve di Soligo (Treviso) – Italija, koja gradi tehnološki napredne pogone za vruće pocinčavanje, po sistemu ključ u ruke.

Više... Kontakt...

Grupa Bisol

Vruće poncinčavanje.
Najbolja rješenja dolaze iz velike Grupe.