Pocinčavanje


Izdvojeno iz galerije

DSC_0109 DSC_0580.jpg DSC_0757.jpg DSC_2387.jpg

Certifikat ISO 9001

Italikacink Certifikat ISO 9001

Nedostaci

Nedostaci vrućeg pocinčavanja

Nedostaci vrućeg pocinčavanja mogu se pripisati nedostacima materijala, postupku obrade ili lošem skladištenju pocinčanog materijala (vidi poglavlje Savjeti o pravilnom skladištenju pocinčanog materijala). Za bilo kakav problem glede nedostataka pocinčavanja izvršenog u našem pogonu slobodno se obratite odgovornoj osobi za kvalitetu proizvoda naše tvrtke. Ako tražite opće informacije o mogućim nedostacima ili problemima vrućeg pocinčavanja, koristite formular za upit u poglavlju F.A.Q. ove web stranice. Odgovor ćete dobiti u najkraćem mogućem roku.

Tvrtka Italikacink d.o.o. može, na zahtjev kupca, izdati jamstva i potvrde o kvaliteti i trajanju zaštitne prevlake.

U nastavku slijede neki od najčešćih nedostataka koji se mogu uočiti kod vrućeg pocinčavanja.

Hrapavo, teško
pocincavanje-nedostaci-1
Površina je jako hrapava i nepravilna:
– predmet je već bio hrapav prije pocinčavanja (pocinčavanje ne pokriva nedostatke obrade, nego ih čini još vidljivijim)
– čelik sadrži visoki udio fosfora (P) ili silicija (S)
– veoma debeli sloj cinka
Ova prevlaka u svakom slučaju štiti predmet i ne smatra se razlogom za odbijanje plaćanja usluge.

 

Uklopljene nečistoće
pocincavanje-nedostaci-2
Na dobro pocinčanoj površini nalaze se mala čvrsta zadebljanja:
– nečistoće na dnu kade uzmutile su se tijekom pocinčavanja
Zbog optimalnog donjeg sloja, ova prevlaka u svakom slučaju štiti predmet i nije razlog za odbijanje plaćanja. Mogući estetski ili funkcionalni problemi (npr. kod rukohvata) mogu se jednostavno riješiti brušenjem ili poliranjem zadebljanja.

 

Bijela hrđa
pocincavanje-nedostaci-3
Na površini predmeta prisutne su velike bijele ili sive mrlje: u osnovi se radi o oksidima i solima cinka, koji su nastali zbog prevelike vlage tijekom transporta ili skladištenja. Velike se mrlje bijele hrđe uklanjanju četkanjem jer pogoduju stvaranju cinkovih soli koje smanjuju vijek trajanja proizvoda, posebno ako je isti postavljen u vlažnim prostorima. U protivnom, bijela hrđa prirodno nestaje izlaganjem u prostoru i ne utječe na funkciju pocinčavanja.

Tko smo i što radimo?

ITALIKACINK novi je pogon za vruće pocinčavanje, smješten u LIČKOM OSIKU – GOSPIĆU; rasprostire se na površini od preko 44.000 m², od čega 3.200 m² natkrivenog prostora.

Italikacink raspolaže kadom za cinčanje veličine 9,20 x 1,60 x 3,00 m

ITALIKACINK novi je industrijski projekt, sa tehnologijom tvrtke ZINCOIMPIANTI, odjel grupacije BISOL Spa iz Pieve di Soligo (Treviso) – Italija, koja gradi tehnološki napredne pogone za vruće pocinčavanje, po sistemu ključ u ruke.

Više... Kontakt...

Grupa Bisol

Vruće poncinčavanje.
Najbolja rješenja dolaze iz velike Grupe.